Viestinnän maailma on entistä visuaalisempi. Kaikilla on tarve erottua ja kerätä toivottua huomiota itselleen tärkeistä kohderyhmistä. Millä erottua visuaalisella markkinoinnilla sisällön runsaudensarvessa? Mikä on vuoden 2018 makeinta silmäkarkkia? Super Otukset kertovat:
1. Näytä yrityksesi seuraajillesi laadukkaita, omaperäisiä valokuvia jokaisena sesonkina
Halvat kuvapankkikuvat saavat koko brändin näyttämään halvalta. Laadukkaat yritysvalokuvat taas ovat uniikkeja, omaperäisiä ja henkivät yrityksen tarinaa. Rajaamisen ja tyhjän tilan käytön taidot korostuvat, kun visuaalista sisältöä käytetään yhä monikanavaisemmin – digin lukuisista alustoista printtiin. On hyvä huomioida, että myös pystyformaatin kuvien käyttö lisääntynee jatkossa, kun mobiiliruutu on usen pääasiallinen katselualusta.
Moni taklaakin hengettömien kuvien ongelman toteuttamalla oman, korkealaatuisen kuvapankkinsa. Omaa kuvapankkia on mielekästä kerryttää lisää säännöllisesti, esimerkiksi kvartaaleittain eri vuodenaikojen ja sesonkien sisältötarpeita varten. Juuri tähän tarpeeseen sopii Super Otuksen Jatkuva sisältöpalvelu, jossa yrityksen monikanavaisen visuaalisen markkinoinnin sisältöjen tarpeet – kuva ja video mukaan lukien – täytetään suunnitelmallisesti ja säännöllisesti kuukausimaksulla.
Tuotimme kahviyrityksen yritysvideon ja brändikuvituksen Keniassa, missä myös tämä brändikuva on otettu.
2. Tarinasi on kertomisen arvoinen – yritysvideo kertoo enemmän kuin tuhat kuvaa
Tarina ja aitous ovat brändeille tärkeämpiä kuin koskaan. Ihmiset kaipaavat sisällöiltä rentoutta, uskottavuutta, tunnelmaa ja vilpittömyyttä – eivät myyvyyttä. Yritysvideo kertoo enemmän kuin tuhat kuvaa: se esittää yrityksen tarinan ja näyttää, miksi yritys on olemassa.
Yleisön videonlukutaito kehittyy koko ajan, joten myös videotuotannon laadulla on merkitystä. Hyviä tarinoita ei kannata kertoa tylsästi ja halvasti. Parhaaseen lopputulokseen pääsee yleensä, kun kumppani on mukana tuotannon jokaisessa vaiheessa – ideoinnista ja käsikirjoituksesta jälkituotantoon.
Ihmisten mediankulutus on sirpaleista ja yksittäisille sisällöille uhrataan entistäkin vähemmän aikaa. Ajan henkeen sopii siis myös lyhyt video. Sitouttava ja kätevä tapa toteuttaa yritysvideoita on sarjamaisuus: tarinaa voi kertoa useammassa osassa vaikkapa jonkun henkilön matkaa seuraten, tai aiheita ja ilmiöitä voi esitellä eri kulmista usean lyhyen videon muodossa.
Tämän laitelanseeraus-promovideon teimme Technogym-kuntosalilaitteiden maahantuojalle.
3. Näytä persoonallisuutesi grafiikoiden ja kuvitusten avulla
Grafiikkaa ja kuvituksia tultaneen käyttämään visuaalisessa markkinoinnissa yhä enemmän muiden kuva- ja videosisältöjen rinnalla sekä niiden yhteydessä. Persoonalliset kuvitukset ja grafiikat tukevat viestejä ja tekevät brändistä tunnistettavan.
4. Koukuta yleisösi Ephemeral Visual Contentin eli “katoavan sisällön” avulla
Ephemeral Visual Contentilla eli “katoavalla sisällöllä” viitataan yleensä Instagramin tarinat-toimintoon tai Snapchat-sisältöihin, jotka ovat katsottavissa vain korkeintaan 24 h julkaisustaan ja sen jälkeen katoavat.
Katoavien sisältöjen etuna on, että yleisö pysyy aktiivisesti langan päässä ja sisältö on lähes aina tuoretta. Katoavia sisältöjä tyypillisesti julkaistaan usein, jopa päivittäin. Siksi on todennäköistä ja ehkä tarkoituksenmukaistakin, että yritykset toteuttavat katoavan sisällön pääasiassa sisäisesti. Mikäli yrityksesi kaipaa tukea tai neuvoja katoavan sisällön tuotantoon, kiskaise meitä hihasta.
5. Tee vaikutus cinemagraafilla eli gif-animaation edustavammalla serkulla
Cinemagraafi eli liikkuva valokuva on usein parhaimmillaan silloin, kun jokin kuvassa liikkuu saumattomassa loopissa ja jokin toinen elementti, jonka kuuluisi liikkua, on pysäytetty. Cinemagraafi on vaikuttava katseenvangitsija, joka ei varmasti jää katsojalta huomiotta.
Cinemagraafi tuo tarinankerrontaan syvyyttä. Cinemagraafit voi toteuttaa myös HD-laatuisena, esim. Flixel-palvelun kautta. Cinemagraafi voi olla esimerkiksi hauska mainos tai vaikuttava henkilökuva – vain mielikuvitus on rajana.
Tämä cinemagraafi toteutettiin suomalaiselle kiviainesyritykselle.
6. Ole yleisölle läsnä livevideon myötä
Livevideon avulla seuraajat voivat olla aktiivisesti mukana brändin matkassa. Sisältötyyppi mahdollistaa vuorovaikutteisuuden – esimerkiksi keskustelutilaisuudessa voidaan käsitellä livevideon katsojien toivomia aiheita tai vastata heidän kysymyksiinsä.
Livevideotuotantoja voidaan tehdä hyvinkin pienellä kalustolla (esim. älypuhelin ja mikrofoni), joten livevideo on lähes kaikkien sisällöntuottajien ulottuvilla.
7. Todellisuutta ihmeellisempää on vain lisätty todellisuus (Augmented Reality)
Lisätty todellisuus eli AR-tekniikka mahdollistaa esimerkiksi videon liittämisen käyntikorttiin tai 3D-mallin tuomisen johonkin fyysiseen pintaan. AR-sisältöä voidaan tuoda kuva- tai videosisältöön. Tämä tuo valtavasti mahdollisuuksia yritysten visuaaliseen markkinointiin: esimerkiksi harkinnassa olevan huonekalun testaamisen omaan huoneeseen (esim. IKEA Place -sovellus), omaa älylaitetta hyödyntäen.
Teimme lisätyn todellisuuden firma FlyAR:lle tämän yritysvideon sekä cinemagraafeja henkilöstökuviksi.
8. Pistä yleisösi pää pyörälle 360-videolla
Vaikka 360-video on tehnyt tuloaan jo useamman vuoden, uskomme sisältötyypin lyövän läpi vuonna 2018. Kokemusteknologia (näytöt ja VR-lasit) on kehittynyt paljon ja tuotantoteknologia (360-kamerat) ovat yleistyneet. Monet merkittävät uutistalot (esim. The New York Times) tuottavat itse 360-sisältöjä.
360-videota voidaan toteuttaa nyt myös live-videona, mikä mahdollistaa entistäkin kokonaisvaltaisemman elämyksen.
Tehdäänkö yhdessä yrityksesi vuodesta 2018 visuaalisempi? Ota yhteyttä, niin suunnitellaan yhdessä, miten!