Kuvien ja videoiden vuosikello - Super Otus

Kuvien ja videoiden vuosikello

Törmätäänkö yrityksessänne tilanteisiin, joissa kuva- tai videomateriaalia olisi tarvittu ”jo eilen”? Tässä postauksessa pohditaan sitä, kuinka kuvien ja videoiden vuosikelloa voidaan hyödyntää tarpeiden ennakoinnissa.

Näin helmikuun auringon helottaessa yksi jos toinenkin on havahtunut lopputalven kauneuteen. Kenties haluaisitte käyttää auringossa hohtavia hankia hyväksi ja järjestää talviset kuvaukset esimerkiksi yrityksenne uuden tuotteen lanseeraauksen kunniaksi. Oikean kuvaajan löytymisessä menee hetki, ja järjestelyissä seuraava. Jos lumi ei ole vielä kuvauspäivään mennessä sulanut pois, on kuvien käyttäminen kevään puolella kuitenkin jo armottomasti liian myöhäistä.

Tämän takia onkin tärkeää hahmottaa yrityksen kuvatarpeet jo hyvissä ajoin. Yllä olevan skenaarion voi välttää joko olemalla liikkeellä aiemmin, tai käyttämällä otetut kuvat seuraavana talvena. Suotavaa toki on, että asiaa ei päätetä kuvien valmistuessa, vaan jo etukäteen.

Alla hyvin yksinkertaistettu esimerkki vuosikellosta, johon on merkitty esimerkkeinä kuvatarpeita vuoden ajalta:

Suunnitelmallisuus auttaa jakamaan aikaa ja resursseja sinne, missä niitä tarvitaan. Esimerkiksi markkinointia suunniteltaessa markkinoinnin vuosikellosta on suuri apu budjetin jakamiseen tarpeen mukaan. Kun myös kuva- ja videotilaukset kirjataan mukaan, varmistetaan, että ne pystytään toteuttamaan laadukkaasti ja ajallaan.

Vain hetken aikaa käytössä olevat kuvat, esimerkiksi lyhyemmän mainoskampanjan kuvat/videot ja some-materiaali, on hyvä pitää yhteensopivina vallitsevan vuodenajan kanssa, mikäli vuodenaika materiaalissa jotenkin tulee ilmi. Pidempään käytössä olevien kuvien osalta kannattaa miettiä tarkoin, mitä niillä halutaan viestiä, millä alalla yritys on ja millaiset kuvat istuvat brändiin. Tällaisia pidempään käytössä olevia kuvia ovat esimerkiksi vuosikertomuskuvat, brändikuvat ja -videot sekä verkkosivujen kuvat. Kuvapankki on sekä vuodenaikaan sidoksissa oleville kuville että ympäri vuoden käytössä oleville brändikuville mitä mainioin pakettiratkaisu. Kun yrityksellä on käytössään laaja valikoima uniikkia kuvamateriaalia, monipuolisen visuaalisen sisällön käyttö eri tarkoituksissa on vaivatonta.

Kun kuva- tai videotarpeet ovat selvillä, on aika löytää oikeat tekijät. Tämä kannattaa aloittaa hyvissä ajoin ennen kuvien tai videoiden suunniteltua käyttöajankohtaa. Tuotantoyhtiö voi antaa suunnitelmiin arvokkaita neuvoja ja kuvauspäivistä on helpompi sopia, kun aikaa on riittämiin. Alla oleva kuvaaja avaa prosessia tarpeen havaitsemisesta valmiin työn toimittamiseen.

Asiakkaan omista aikatauluista ja tuotantoyhtiöstä riippuen koko prosessiin menee muutamasta viikosta kuukausiin. Ihan parissa päivässäkin voidaan saada aikaan suunnittelusta lopputuotteeseen saakka valmis tuotanto, jos aikataulut kohtaavat ja toteutus on tarpeeksi yksinkertainen. Tässä kohtaa on taas hyvä palata vuodenaikoihin: mikäli kuviin halutaan taustalle kevään suloinen ensiviherrys, pitää prosessi aloittaa mielellään jo rospuuttoaikaan; alkutalven lumisiin kuvatarpeisiin on hyvä varautua jo edellisenä vuonna.

Selkeällä suunnittelulla ja olemalla ajoissa liikkeellä voidaan varmistaa juuri teidän yritykselle sopivat kuvat ja videot!

Psst!

Meillä Super Otuksella on käytössä jatkuvan sisällöntuotannon palvelu, jolla voimme nopeuttaa prosessia palaavien asiakkaiden kanssa työskennellessä. Kattava palvelu helpottaa useiden yksittäisten toimeksiantojen tilaamista ja toteuttamista! Toteutamme monenlaisia yrityskuvia ja -videoita pienistä henkilökuvauksista aina suurempiin brändivideoihin ja kuvapankkikokonaisuuksiin saakka!