Nuoren yrittäjän pohdintaa ja oivalluksia yritysvideon muodossa
Yritysvideo, PinjaPuu / Super Otus -videotuotanto

Nuoren yrittäjän pohdintaa ja oivalluksia yritysvideon muodossa

PinjaPuu on nuori, kotimainen suunnittelija ja artesaani, joka valmistaa luontoaiheisia koruja ja asusteita ympäristöystävällisesti. Toteutimme Pinjalle yritysvideon, joka kertoo hänen työstään, tarinastaan ja arvoistaan eläväisellä tavalla. Lopputulos on vehreä, maanläheinen ja aito – juuri niin kuin Pinja itsekin.

Yritysvideo syntyy yhteistyössä ja yhteisymmärryksessä

Suunnittelu aloitettiin haastattelemalla Pinjaa. Hänen toiveenaan oli, että video näyttäisi aidon ja todellisen kuvan niin hänestä itsestään kuin valmistamistaan tuotteistaankin.

Haastattelun kautta päästiin yhteisymmärrykseen videon tyylistä, ja sen perusteella syntyi myös käsikirjoitus. Kun olimme hioneet ja hyväksyttäneet käsikirjoituksen, tehtiin muut kuvausvalmistelut, kuten kuvauslistat ja aikataulutus, kertoo Super Otuksen Andreas.

Kuten Pinjan työssäkin, on hänen yritysvideossaan luonto vahvasti läsnä. – Video kuvattiin pakoissa, joissa asiakas arjessaan todellisuudessakin toimii. Päälokaationa oli asiakkaan koti, jossa korunvalmistus ja tutkimus tapahtuu, kertoo Andreas.

– Lisäksi kuvattiin Haltialan luontoalueella. Koska aika oli hieman kortilla, luontoalueeksi valittiin logistisesti järkevä ja tuttu paikka. Näin tarkat kuvauspaikat oli helppo valita kuvauspäivänä.

Super Otuksilla oli todella selkeä ja järjestelmällinen suunnitelma kuvauksia varten ja tämä sai kuvaukset sujumaan hienosti, kertoo Pinja itse. – Vaikka olen luonteeltani ujo, Otusten seurassa pystyin olemaan epämukavuusalueellani kameran edessä suht rennosti. 

 

Videotuotantoon kannattaa varata kuukausi tai kaksi

Videotuotannon valmisteluihin kului noin puoli päivää, kuvauksiin päivä ja jälkityöstöön noin puolitoista työpäivää. Normaalitapauksissa tämänkaltaiseen videontuotannon prosessiin kannattaa varata aikaa kuukaudesta kahteen, jotta suunnittelu- ja kuvauspäivät saadaan sovitettua aikatauluihin.

Video on jaettu asiakkaan Facebook-sivun kautta. Sitä on nyt katsottu yli 7000 kertaa. – Yritysvideosta tuli juuri Pinjan näköinen: niin kuva kuin äänikin kertovat hänen tarinansa. Olemme oikein tyytyväisiä lopputulokseen!, summaa Andreas.

Video on todella kaunis ja kuvaa omaa tekemistäni ja mielenmaisemaa todella hyvin. Video näyttää asiakkailleni konkreettisesti, että tuotteiden takana olen minä, oikea henkilö ja antaa kasvot PinjaPuu-brändille, iloitsee Pinja.

 

Haluaisitko sinä kertoa yrityksesi tarinan sykähdyttävällä yritysvideolla? Ota yhteyttä, niin kerromme lisää!

Terveisin Super Otukset